Umění patří i do bytů k pronájmu. Proč?

25.11.2020

Ať jste kreativní duše, nebo umění vůbec nerozumíte, dekorace mají v bytech své místo. I ten nejzarytější minimalista bude rád za designovou drobnost, která byt zútulní. Vaše nemovitost tak mezi ostatními vynikne a zaujme. Není ovšem umění jako umění a je třeba si promyslet, co pořídit.

Vraťme se časem do doby 13 500 př. n. l. do jeskyně Lascaux v jihozápadní Francii. Už tady najdete první malíře své doby, kteří svá obydlí zdobili kresbami lovné zvěře. Za tu dobu už se naše bydlení výrazně posunulo, zaplaťpámbu, ale rysy této dávné doby se i dnes objevují v mnoha domech a bytech.

Například na Kobližné ulici v Brně máme ve správě byt, který byl designován a vybaven obrazy jelenů.

Byt ve správě Kobližná

Starověké malířství (z doby 200 př. n. l.) nás může inspirovat pohledem na tváře a privátní portréty, které někdy byly i poměrně erotického nádechu. Své domovy si obyvatelé zkrášlovali malbami na dřevo. Materiály, na které byly a jsou portréty realizovány se v průběhu staletí měnily, až jsme se od plátna a obrazů přesunuli k fotografiím.

Nemohu opomenout ani další náměty jako jsou příroda, abstraktní náměty a v neposlední řadě, témata lidské spirituality a náboženství.

To všechno v nás vyvolává emoce.

Exkluzivně pronajímáme

Umělecká díla mají být upomínkami, kterými se chceme obklopovat, a mají nám, jako obyvatelům, zpříjemňovat den.

Pokud v bytě, který vlastníte, bydlíte sami, je to poměrně jednoduché. Pořídíte si obraz, vymalujete si a nebo si vytisknete fotografii, jednoduše dle vašeho gusta. Pokud umělecké dílo z nějakého důvodu už nebude plnit svůj účel, prostě ho prodáte, někomu darujete, nebo vyhodíte.

Pokud ovšem byt pronajímáte, je třeba být při vybavování a malování na stěny opatrný. Jak se říká: Sto lidí, sto chutí.

Chcete-li, aby se byt rychle pronajal, tak často méně je více. Čím víc budete byt personifikovat, tím si snížíte množství zájemců, kteří o něj budou mít zájem. Pokud bych si já měla vybrat mezi bytem s pavoučí tematiku, a bytem s koňskou tematikou, koně vyhrají.

Velké množství zájemců inzeráty nečte nebo je čte až podle fotek a ceny. Dejte zájemcům důvod inzerát s vaším bytem otevřít na první dobrou a chtít se okamžitě nastěhovat!

3 chytrá umělecká řešení do bytů:

• Kupte nástěnné fotorámečky – fotorámečky jsou cenově dostupné a každý nájemník si díky nim byt snadno zosobnit

• Pořiďte plakáty – cenově jsou přijatelné a vypadají v obrazových rámech velmi vkusně. Jen pozor, nemyslím, žádný plakát Brada Pitta nebo Keiry Knightley. Je třeba opět vybírat neutrální kousky.

• Využijte celou plochu – tedy tapety nebo kresby/malby přímo na stěnu. Pokud se rozhodnete pro určitou barvu, vždy si uschovejte přesný název a číslo barvy.

Byt ve správě Cyrilská

Fotografie, obrazy, plakáty, malby, tapety – všechny do bytů patří. Pokud je vám design vzdálený, raději využijte něčí radu. Spolupráce s designérem je v mnoha případech krok správným směrem.

Našim majitelům radíme s vybavením i u nových bytů. Pokud jste v situaci, že byt budete teprve zařizovat, nebo renovovat, ozvěte se nám. Rádi s vámi probereme možnosti pronájmu a vzhledu bytu. Cílem naší práce je, abyste byt rychle pronajali a získali stabilní příjem.

Autor článku:

Markéta Pokorná