Projekt Kamenná v Brně – aneb když developer nešetří

1.12.2020

Užívat si centrum i zeleň a klid na tom samém místě je patrně sen každého, kdo žije ve velkém městě. A co teprve mít zároveň i byt, o kterém víte, že přežije nejen vás, ale i další generace ho dostanou v prakticky stejném stavu? To přesně je projekt Kamenná – byty na prodej v Brně perfektní jako investiční bydlení.

Mezonety na Kamenné mají skleněný předěl vedle schodiště.

V centru do 5 minut

Přesně tak! Z Kamenné je bez nadsázky ideální dostupnost do centra, jste tam do pěti minut. A dokonce si tu blízkost můžete užívat bez hluku – okolní budovy a kvalitní okna pohltí všechen rámus z blízké silnice. Chtěli byste bydlet v centru, ale myslíte si, že by vám chyběla příroda? Kamenná vás doslova obklopí zelení. Přivítá vás už když se budete blížit k domu – před domem brzy vznikne plácek, kde budou v květináčích vysázené květiny. Hned za domem se rozprostírá Červený kopec – jeden z ostrůvků zeleně uprostřed Brna, kam můžete kdykoli vyrazit na procházky nebo si zaběhat. Na zeleň se na Kamenné můžete dívat každý den. Okna jsou orientovaná do vnitrobloku, a tam jsou už teď zařízené záhonky s květinami, které budou mít obyvatelé domu k dispozici. Nemusíte mít byt až v Bystrci, abyste žili v blízkosti přírody!

Dlaždice imitující kámen podtrhují luxusní pocit z bytu.

Dům s příběhem

Kvalitní věci, které doprovází příběh, mají podle mě i velkou hodnotu. Pokud vím, že například po podlaze mého bytu se procházeli už moji prarodiče a je ve stále stejném stavu, tím cennější pro mě je. A to je potenciál Kamenné! Jde sice o projekt rekonstrukce s přístavbou, ale v celém domě jsou byty zcela na úrovni novostavby. Samotná původní budova pochází z 19. století a tato část je orientovaná do ulice, tou se prochází do samotných bytů. Tak budete moct ocenit renovovanou nadčasovou historii pokaždé, když půjdete domů. K tomu jsou v celém domě použité kvalitní, nadstandardní materiály, jejichž účelem je, aby tam byly ještě hodně dlouho do budoucnosti.

Rozdíl mezi hliníkovým a plastovým oknem? Je to vidět na první pohled!


Developerský projekt jinak – snadno a rychle

Materiály jsou základ. To my víme a základ a zároveň největší přednost Kamenné jsou právě materiály, které byly použity.

• Kvalitní podlahy – obvyklou pokrývkou bytů bývají spíš plovoucí podlahy nebo v poslední době také vinyl, ty se však často dožívají maximálně 15 let a pak se stávají velice rychle nepoužitelné. Na Kamenné ovšem developer zainvestoval a do bytů dal odolné dubové podlahy. Ty i poté, co jsou poškozené, lze jednoduše přebrousit a přebarvit a může je další generace používat zvesela dál.

• Zahrada – Kamenná vyniká už zařízeným vnitroblokem, častější podoba vnitrobloku přitom při předání bývá čistý záhon.

• Vytápění a klimatizace – všechny byty mají jak podlahové vytápění, tak nainstalovanou klimatizaci, některé mají dokonce černé radiátory. Ani jedno však nebývá běžné – většinou jsou nainstalované pouze bílé radiátory a pokud developer zainvestuje, tak možná příprava na nainstalování klimatizace. Samozřejmostí je kvalitní zateplení a náklady na energie jsou tak podle předběžného odhadu velice nízké.

Cena kuchyně mohou vyšplhat až ke 100 tisícům korun!


• Kuchyně – součástí je už v tuto chvíli kuchyňská linka na míru, která je zároveň plně vybavena elektrickými spotřebiči. Toto nebývá zvykem z více důvodů, zde však architekt navrhl úplně vše včetně kuchyňské linky a vám tak ubyla další starost při stěhování.

• Koupelna – častým jevem v koupelnách vybavených developery jsou obyčejné šedé kachličky, Kamenná však oslní velkoformátovými dlaždicemi různých odstínů imitující kámen. Dlaždice jsou zároveň vysoké kvality, podtrhují luxus bytu a poškození je  nepravděpodobné.

• Trámy – dalším zajímavým designovým prvkem jsou trámy, které jsou v každém z nabízených bytů. Některé jednotky mají dřevěné trámy, jiné kombinaci dřevěných a kovových, jsou přitom v každé místnosti – i v koupelně!

• Okna – plastová okna jsou v developmentu standard, nevydrží moc dlouho a ani nejsou tak atraktivní, proto se na Kamenné developer rozhodl jít cestou vyšší kvality a investice – okna jsou z hliníku, což je jeden z nejkvalitnějších materiálů na trhu. Okna jsou zároveň velkoformátová a zajišťují tak optimální prosvětlení bytu.

• Žaluzie – pokud má byt alespoň přípravu na žaluzie, je to úspěch! Na Kamenné jsou byty vybaveny kvalitními venkovními kovovými hliníkovými žaluziemi na elektrické ovládání.

Vrchní část mezonetu je oddělena sklem.

Zkrátka, Kamennou dělá výjimečnou mnoho věcí – od kvalitních materiálů, přes blízkost přírody po moderní detaily. Spousta developerských projektů má za snahu být dostupná a příjemná pro všechny, a to často i za cenu kvality. Pokud jsme vás zaujali, Kamenná vás ráda přivítá! Byty prodáváme právě teď a některé dokonce spravujeme nebo pronajímáme pro developera. Napište mi na katerina.stehnova@foreigners.cz a já vám povím víc!

Jednotlivé byty k prodeji najdete tady:

Mezonetový byt Kamenná 2+kk 67m2
Mezonetový byt Kamenná 2+kk 59m2
Studio Kamenná 43m2
Studio Kamenná 36m2

Autor článku:

Katerina Stehnova Strasakova