Klasická česká realitka se zahraničním standardem, aneb proč prodávat a kupovat nemovitosti právě s Foreigners

26.10.2021

Chcete prodat vaši nemovitost, ale nevíte, co a jak? Realitní tým Foreigners se v září rozrostl o šéfa realitních makléřů Marka, jehož tým vás provede celým procesem. Vaše nemovitosti navíc nabídneme i zahraniční klientele, tedy českým expatům, které jiné realitky často opomíjejí. Pokud naopak svůj vysněný domov hledáte, nebo chcete bezpečně investovat své peníze, pomůžeme vám najít tu pravou nemovitost. Tak co, jdete do toho s námi?

Šéf realitních makléřů Marek má zkušenosti s prodejem nemovitostí (nejen) zahraniční klientele.

Provedeme vás celým procesem

Jak víme ze zkušenosti i z rozhovorů s cizinci, kteří do Česka přicházejí za prací i investicemi, úroveň služeb co do prodeje a koupě nemovitostí je u nás níže než na Západě. My jsme si dali za cíl tyto standardy zvyšovat a na Západ se posouvat.

Co se prodeje nemovitosti týče, považujeme se za profíky. Od našich klientů slýcháme, že nás považují za partnery, kteří jsou důvěryhodní, komunikativní, otevření a efektivní. To vše je součástí našeho celkového přístupu k majitelům nemovitostí, kterým chceme dopřát onen „full service“, který je v západních zemích normou.

„Na spolupráci s agenturou Foreigners jsem si nejvíce považoval její otevřenost a organizační dovednosti. Její celkový dojem mě přesvědčil o tom, že je to pro mě partner, kterému mohu věřit při prodeji nemovitostí. Věřím, že v budoucnu spolu ještě spolupracovat budeme.“
– Adam Jégl, majitel nemovitosti

Ať už chcete nemovitosti prodávat, nebo naopak hledáte svůj vysněný domov, náš tým je připravený vás provést celým procesem od začátku až do konce.

Co se prodejů týče, zajistíme pro vás:

• odhad ceny nemovitosti (včetně určení její tržní ceny)

• celkovou strategii prodeje

• propagaci (profesionální home-staging, fotografie a videa, 3D vizualizace, inzerce online i v tištěných médiích)

• veškeré jednání se zájemci o podmínkách prodeje, a to včetně prohlídek, rezervací a smluv

• podání na Katastr nemovitostí a zajištění potvrzení o změně vlastníka

• konečné předání nemovitosti (včetně předávacího protokolu, fotodokumentace a přepisu energií)

• odhlášení trvalého bydliště

Co se týče koupě nemovitostí, budeme vašim spolehlivým partnerem při výběru nového domova. Zajistíme pro vás:

• Průzkum možností realitního trhu a vyhledávání vhodných nemovitostí

• Doprovod na prohlídkách vč. kontroly technického stavu nemovitosti

• Konzultaci a přípravu smluv, ověření listin

• Poradenství ohledně financování nemovitosti

• Podání na Katastr nemovitostí, potvrzení změny vlastníka

• Předání nemovitosti, vč. předávacího protokolu a fotodokumentace

• Přepis energií a změnu trvalého bydliště

• Daňové přiznání pro daň z nemovitosti

Naše realitní makléřka Kateřina Stehnová Strašáková ve svém živlu.

Naše realitní makléřka Kateřina Stehnová Strašáková ve svém živlu.

Velké pole působnosti

Dalším důvod, proč jsou naše služby nadstandardní je potom fakt, že máme větší pole působnosti. Jako agentura, která se kromě nemovitostí stará i o cizince, totiž můžeme vaši nemovitost nabídnout právě i jim.

Podle Marka Viktora, který ve Foreigners pracuje jako Property Sales Divison Manager, jsou cizinci coby kupci nemovitostí cílová skupina s obrovským potenciálem: „Co se týče prodeje nemovitostí cizincům, jedná se o díru na českém trhu,“ říká Marek. „České realitky cizinci většinou nezajímají – nechce se jim s nimi ‚otravovat’“, dodává.

„Nemovitost jsem nikdy předtím neprodával, a proto jsem nevěděl, jak postupovat a komu vlastně říci o pomoc. Agentura Foreigners všechno vyřídila a zajistila v rychlém čase. Komunikace a veškerá domluva z jejich strany byla skvělá a velice efektivní.“
– Lukáš Kaňa, majitel nemovitost

Realitky potom často nemají v arzenálu žádné makléře, kteří by uměli plynule anglicky, což vede k tomu, že tuto skupinu obyvatel úplně přehlíží.

Obrátit se na nás navíc můžete, ať už se nacházíte kdekoliv v ČR. Ačkoliv služby ohledně prodejů a koupí nemovitostí nabízíme především v Praze a v Brně (a okolí), domluvit se dá i na jiných lokalitách.

Chtěli byste prodat nebo koupit nemovitost, ale nevíte, jak začít? Rádi vám pomůžeme.

Stačí jen zkontaktovat Marka Viktora (marek.viktor@foreigners.cz; +420 734 308 737), nebo naši realitní makléřku Kateřinu Stehnovou Strašákovou (katerina.stehnova@foreigners.cz; +420 770 665 333) a oni už se o vás postarají.

Autor článku:

Tereza Walsbergerová