Industriální styl se světovým servisem – jak vypadá luxusní bydlení na okraji Cejlu?

15.6.2021

Brněnské Zábrdovice. Jedna z posledních lokalit blízko centra města s velkým potenciálem. V současné době tam vznikají projekty a byty, které jsou (popřípadě brzy budou) velmi zajímavé, co se investic týče. Jedním z nich je i polyfunkční dům MIG POINT, pouhých 5 minut pěšky od středu moravské metropole, kde už teď sídlí plně vybavené moderní 2+kk byty k pronájmu. I tento projekt ukazuje, že oblastí, které si z minulosti nesou špatnou pověst, se při prodeji či koupi bytu není vůbec třeba obávat. Ba naopak.

Jak jsme informovali v jednom z našich minulých článků, tato neslavně proslulá část Brna v poslední době prochází velkými změnami. Začali si jí totiž všímat developeři a investoři do nemovitostí. Těm imponuje jak zajímavá historie oblasti, díky které se v ní nacházejí především stavby industriálního rázu, tak její dobré spojení do centra Brna.

Světový servis v druhém největším městě

Jak naznačuje článek ve Forbes, který se věnuje Pekárenskému dvoru společnosti Domoplan (také v Zábrdovicích), cílem těchto nových projektů je nabídnout lidem v Brně nový životní styl spíše než další obyčejný rezidenční dům. Tyto koncepce se svým standardem pohodlí a služeb blíží budovám, na které jsme typicky zvyklí například z amerických filmů.

Mezi služby, které si v rámci tohoto životního stylu mohou nájemníci bytových jednotek vybrat patří například recepce, posilovna, prádelna, lounge zóna, nebo i sdílená terasa.

Cizinci očekávají i chtějí více

Nemusí se však nutně jednat o projekty colivingové – jako je například Domeq, který se v Brně nachází na ulici Dornych blízko říčky Ponávka. Jsou to i rezidenční budovy, kde mají nájemníci maximální soukromí a ostatní sousedy nebudou muset třeba ani potkat, pokud nebudou chtít.

Tento stupeň standardu se začal v České republice více rozšiřovat díky stupňujícímu se přílivu ekonomických migrantů, kteří jsou na bydlení a služby této kvality zvyklí ze svých domovských zemí. Jsou to cizinci, kteří do Brna přicházejí pracovat na manažerských pozicích nebo zde chtějí zakládat firmy. Často tedy chtějí luxus, aby mohli případně (i v závislosti na epidemiologické situaci) pracovat z domu s veškerým komfortem.

MIG POINT – Bezpečí, luxus, industriální styl

Polyfunkční dům MIG POINT, který se nachází na samotném okraji Cejlu, pár minut pěšky od náměstí Svobody, je pro takové typy nájemníků jak dělaný. Jedná se o pětipodlažní novostavbu s vysokým standardem bydlení. Postavena je v již zmíněném industriálním stylu, z něhož má nájemník pocit, že je v plném souladu s historií okolí.

MIG POINT je velmi dobře chráněný, takže se nikdo nemusí obávat se v této lokalitě usadit. Budova je vybavená bezpečnostními kamerami (celkem 18, i u zvonků) a dovnitř se nájemník dostane jen pomocí čipu. Budova navíc disponuje zabezpečeným parkovištěm.

Uvnitř si nájemníci mohou dopřát mnoho nadstandardních služeb, které se postupem času stávají standardními. Patří mezi ně například úklidová služba, využití prádelny, kočárkárny/kolárny a samozřejmě internet.

Jak popisuje portál Apartment Therapy, industriální styl se inspiruje starými továrnami, sklady, nebo dokonce retro hasičskými stanicemi. Často se v tomto stylu pracuje přímo s historickými budovami, kdy se renovují tak, aby se v nich dalo pohodlně bydlet. Gró industriálního stylu je mix minimalismu a genia loci, který se váže k historii lokality.

Mezi jeho poznávací znaky patří například:

• tlumené, spíše tmavé tóny (například černá, hnědá a šedá) vedle světlejších neutrálních doplňkových barev

• otevřené prostory s vysokými stropy

• kontrasty materiálů (například leštěné dřevo a sklo)

• využití industriálních materiálů jako železo, ocel, měď a mosaz

• holé cihlové stěny nebo betonové podlahy/stropy

• kombinace moderního designu s vintage prvky

Industriální styl je v dnešní době značně populární a při hledání vhodných nájemníků se tak stává lákadlem. Je to především díky tomu, že obyvatelům poskytuje moderní interiér snoubený s šarmem starého světa. Industriální styl je o kontrastech a kontrasty lidi baví.

2+kk byty s veškerým komfortem

MIG POINT sice nevyrostl v bývalé továrně, ale i tak díky svým interiérům do zábrdovického okolí perfektně zapadá. Už na chodbě se totiž budete cítit, jako byste se v továrně ocitli. Ovšem ve velice luxusní továrně.

V každém patře budovy najdeme 6 bytových jednotek plně vybavených stylovým nábytkem, v jehož designu se snoubí kombinace železných a dřevěných prvků. Dominanta každého z bytů je obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, jehož otevřený prostor dodá nájemníkovi pocit vzdušnosti. Tento pocit je podtrhnut také rekuperací vzduchu, kterou jsou vybavené všechny jednotky.

V kuchyňském koutě má nájemník k dispozici značkové přístroje, včetně velké trouby. Architekt myslel také na úložné prostory.


Velmi dobrou vychytávkou jsou u některých z bytů v MIG POINTu rovněž venkovní žaluzie a zatemňovací závěsy. Venkovní žaluzie se hodí především v létě, kdy pomohou nájemníkovi ochránit interiér bytu od tepla a nežádoucích slunečních paprsků. V zimě nebo při nečasu navíc pomohou chránit okna proti povětrnostním vlivům.

Díky zatemňovacím závěsům, které se nacházejí ve všech jednotkách, si každý nájemník bude připadat jako na svém vlastním opuštěném ostrově. I díky tomu se nemusí nájemníci zdráhat pronajmout si byt v brněnských Zábrdovicích. Zvenku ani z jiných bytů totiž nemusí slyšet vůbec nic.

Do “dějiště” Brna je to navíc jen kousek. V blízkosti budovy se nachází například Vlněna Business Center, zastávky veřejné dopravy, a spousta obchodů, kde si nájemník může nakoupit základní potraviny.

Jak to vidíte vy? Měli byste chuť zainvestovat do nějakého podobného projektu v Zábrdovicích? Dejte nám vědět v komentářích. Zaujala vás nabídka 2+kk bytů v MIG POINTu na okraji Cejlu a chtěli byste vědět víc? Celý inzerát najdete na našem webu.

Chcete mít přehled o novinkách ze světa realit, developerství a také o tom, co ve Foreigners Majitelům zrovna plánujeme a děláme? Sledujte naše sociální sítě – najdete nás na Facebooku i na Instagramu.

Zdroj článek: migpoint.cz, apartmenttherapy.com, forbes.cz
Zdroj foto (MIG POINT): migpoint.cz

Autor článku:

Tereza Walsbergerová